AdSense

Saját kedvencem(im)

Van egy cicád? Írjd le élményeidet, tölts fel a macsekról fényképeket! Ismerj meg más macskarajongókat!

Saját kedvencem(im)

HozzászólásSzerző: Cicamica » hétf. aug. 30, 2010 9:43 am

Ide írhatsz saját kedvencedről, rakhatsz fel képet.
képeslap.gif
képeslap.gif (23.56 KiB) Megtekintve 1736 alkalommal.
Avatar
Cicamica
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: hétf. aug. 30, 2010 9:33 am
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Saját kedvencem(im)

HozzászólásSzerző: Cicamica » hétf. aug. 30, 2010 10:11 am

Nekem 3 cicám és egy kutyám van. Egyformán szeretem mindegyiket. A 3. cica ideiglenesen van nálam 2 éve, de nem tudok neki megfelelő otthont találni.
Bingó cica.jpg
Bingó, a kádas cica (http://cicak-macskak.lapunk.hu)
Bingó cica.jpg (39.08 KiB) Megtekintve 1734 alkalommal.
Avatar
Cicamica
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: hétf. aug. 30, 2010 9:33 am
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Saját kedvencem(im)

HozzászólásSzerző: laszto43 » csüt. szept. 02, 2010 9:23 pm

Nem is tudom hol kezdjem. Van egy boxer kutyám aki nagy macskakergető csakhogy az orra már tiszta lyuk a sok körömtől. A lényeg az öt macska! Egy bogárfekete herélt kandúr aki a világ legaranyosabb macskája. Egy tarka első kölykező macskamama akinél még hosszú életem során harciasabbat soha nem láttam. Neki van még három kölyke mert kettőt már odaadtunk. Egy bogárfekete nőstény és két tarka kis him a kölyökcsapat. Amit ezek művelnek a boxival az már médiahír mert több utcából is eljönnek megnézni a cicákat. Emeletes a ház és a tizenöt lépcső csak azért van hogy a macskák felfelé haladva egyfolytában verik a kutyát. Először ráköpnek,aztán ráfújnak de már a karmuk a kutyát tépi. Többször kellett hozzá több családtag hogy szétválasszuk őket. Mindez a kölykök védelmében van,pedig már nem szopnak de ugyanúgy őrzi a mama őket. Volt hogy az emeleti teraszról a virággal együtt repült a cicamama a kutyára mert fel mert nézni a lépcső alól a kicsikre. Ahányszor csak mennek fel a lépcsőn mindig mély torokhangon felborzolva figyelmeztetik a kutyát. Nagy kert van de ma is harc volt mert a macskák engem követnek és a kutyának annyi. Vajon mit kellene tennem? Egyformán imádom őket. Tud nekem valaki válaszolni?
Avatar
laszto43
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. szept. 02, 2010 8:12 pm

Re: Saját kedvencem(im)

HozzászólásSzerző: szane.andrea » hétf. máj. 09, 2011 3:38 pm

Szia laszto43!

Látom, hogy már régebben irtad a problémádat, én csak most tévedtem ide és gondoltam írok, hátha segít valamit, ha még aktuális. Ha nem, egye fene majd másnak talán hasznára válhat.
Mindenképpen a kutyánál kell elkezdeni a dolgot, mert az nevelhető, a macska csak szoktatható.
Nem tudom, mennyi idős a kutyád, mert minnél idősebb, annál nehezebb lesz helyrehozni a hibát. Egy kutyának sem szabadna megkergetni egy macskát vagy bármilyen állatot, hacsak parancsot nem kap rá, ill. ez a munkája (terelőkutyák).
Nekem is boxerem volt (2009-ben halt meg) és még életében volt olyan alkalom, amikor 21 cicánk volt. Nekünk egyébként mindig volt kutyánk is macskánk is. Nálunk soha semmi gond nem volt közöttük. Az ok a következő: szigorú nevelés a kutyának. 7 és fél hetes korától neveltem, majd később képeztem. Rengeteg mindent tudott. Amikor megvettem, már 3 cicám volt (anya+2 kölyök), valamint még egy kutya (pincsi).
Most is 3 macskám van anya+fia és egy ideiglenesen befogadott kislánycica. Na de nem ez a lényeg.
Át kell venni a kutyától az irányítást (most sajnos Ő irányít), hiszen fittyet hány a Ti parancsaitokra, mert nyilván rászóltok, meg minden, hogy ne csinálja, de rá sem hederít (gondolom). Nem tudom, milyen szintű a kutyánál ez az egész dolog, látatlanban elég nehéz tanácsot adni, mert a kutya viselkedése, reakciói sok mindent elárulnának. Ill. minnél régebb óta áll fenn ez a dolog, annál nehezebb megszüntetni.
Szóval a kutyától átvenni az irányítást. El kell érni nála, hogy hallgasson a gazdája szavára, bármi áron (és fog is, ha nem Ő a falkavezér). A laza pórázon történő vagy póráz nélküli séta láb mellett, a parancsok osztogatása és végrehajtatása(nagyon fontos!) (Nem!, Ülj!, Feküdj!, Maradj!, Hozzám!, Gyere!, Lábhoz! stb., stb.), az apportírozás, a határozottság, a szigorú következetesség mind-mind azt tudatosítja, erősíti a kutyában, hogy Mi vagyunk a vezér és nem Ő. Amíg nem érjük el a vezér szerepét, addig nem tudjuk a kutyát leszoktatni semmiről, hiszen nem hallgat ránk, nem Mi diktálunk, hanem Ő, mert Ő a falkavezér. És mindenkinek a családban következetesnek kell lenni a macskák kergetésének megszüntetésével kapcsolatban, meg egyébként is, viszont képezni, tanítani csak egy személy tanítsa, később hallgatni fog másra is, akit szintén maga felett állónak érez.
Ha megvan a vezéri szerep, már nem lesz nehéz a dolog. Pórázra kell venni, akár leültetni, lefektetni (előhozni a macskát) és azonnal tiltani bármiféle macska ellen irányuló támadást, vagy ellenséges mozdulatot, határozottan rászólni a megfelelő tiltószóval (Pfúj!, Nem!, Nem szabad!, stb.), majd félrevonulni és elterelni a figyelmét különféle feladatokkal, parancsokkal. A macskát is jó lenne egyre-egyre közelebb engedni hozzá, de ez persze a macskától függ. És ezt így folytatni addig, amíg el nem fogadja a macskák látványát, közelségét. Ha elkezditek ezt a folyamatot, akkor onnantól kezdve el kell kerülni a harcokat kutya és macska között, hogy ne törje meg semmi a fejlődést, ne legyenek rossz élmények a kutyában. És ami a legfontosabb: a DÍCSÉRET. Ha bármiféle javulást, apró pozitív reakciókat láttok a kutyától, azonnal meg kell dícsérni. A megfelelő helyen, időben, minőségben és mennyiségben adott dícséret sorsdöntő lehet.
A macskákkal nem tudtok, mit kezdeni, Ők csak tapasztalni fognak és így rájönni, hogy már nem kell félni a kutyától, mert már nem csinálja azt, amit korábban. Sok időbe fog telni, míg megszűnik az ellenséges magatartás, és még többe, míg a macskák rádöbbennek, hogy nincs mitől tartani. Hosszú folyamat lesz, de megéri.
Tehát átvenni a vezéri szerepet, folyamatosan tiltani az ellenséges viselkedést, megfelelő időben dícsérni és a macska meg majd tapasztal.
Véleményem szerint a kutya kezdte a dolgot, a macskák rájöttek, hogy ez folyamatosan támad, így Ők felvették a harcot a kutya ellen és ez már odáig fajult náluk, hogy ha már csak meglátják, nekirontanak, a kutya meg nyilván nem hagyja magát, és még tán tetszik is neki. Ez egy ördögi kör, amit csak a kutya felől elkezdve lehet megtörni, mert Ő befolyásolható. A macskákkal nehezebb lesz, de azért Őket is próbálni kell valahogy meggyőzni arról, hogy már nem is olyan gonosz a kutya.
Én nagyon kutyapárti vagyok, borzasztóan szeretem őket. Az egyik alapelvem az, hogy a kutya és a macska barátok, senki nem kergethet senkit, ha csak azt nem mondom. A másik, a kutyáknak gazdihoz kerüléstől kezdve állandó, következetes, szigorú nevelésre, majd később fajtától függően minimum alapfokú kiképzésre van szüksége, ahhoz hogy teljes és biztonságos életet élhessenek. A nevelés minden kutyánál elengedhetetlen. Nekem a kutyám a fiam volt, rengeteg időt töltöttem vele, folyamatosan képeztem különféle és érdekes dolgokra, mondatokat is megértett, mert sokat beszéltem hozzá, nagyon sokat. Mióta meghalt üresség van bennem, de amíg napi 8 órát dolgozok, addig nem tudok megfelelően felnevelni egy kutyát. Így hát várok.
Megpróbálok majd feltenni képet a kutyámról az ágyon kb. 20 macskával körbevéve. Példaértékű.
Remélem segíteni fognak a leírtak, ha nem Neked, akkor valaki másnak. Sok szerencsét!

Üdv.
Andi
Avatar
szane.andrea
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: hétf. máj. 09, 2011 9:26 am

Re: Saját kedvencem(im)

HozzászólásSzerző: Eperke » pén. máj. 13, 2011 8:14 pm

Nekem most születtek kiscicám ezelőtt este,gyönyörű kiscicák lettek nem sokára hírdetésre kerülnek(eladóan)!:)
Avatar
Eperke
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: pén. máj. 13, 2011 8:03 pm


Vissza: Büszke gazdik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron